afbeeldingen leen thijsse en de bank menu 25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leen Thijsse is een succesvolle reclamefotograaf en filmer die eind vorige eeuw een spectaculaire carriere in het buitenland maakte.

 

Hij werkte voor bekende wereldmerken in opdracht van de internationale reclamebureaus en organisaties uit de Amerikaanse Fortune 500; AT&T, Cisco Systems, Americain Express, Volkswagen, Deutsche Post, Peugeot en Renault. Hij reisde de hele wereld over en vloog soms door wel 4 tijdszones in een paar dagen.

Heel gezond was dat leven niet en toen hij suikerziekte kreeg besloot Leen het wat rustiger aan te gaan doen. Hij belegde zijn met hard werken verdiende geld in vastgoed om zich zo van een goed pensioen te verzekeren. Hij bleek ook daar talent voor te hebben. Zo bouwde hij begin jaren 2000 een vastgoedportefeuille op van maar liefst 20 miljoen euro. Als kers op de taart creëerde hij zijn droom: Landgoed Caitwick. Het mooiste stuk van Kootwijk, maar liefst zo'n 63 hectare groot.

Leen kon zorgenloos leven van de huurinkomsten van zijn vastgoedportefeuille. Die liepen soms op tot zo'n miljoen euro bruto per jaar.

 

 

Zijn vastgoedportefeuille werd ondergebracht bij de FGH Bank. Toen ging het vreselijk mis.

 

Thijsse dacht een goede band met directeur Roel van de Bilt te hebben. Hij kon niet vermoeden dat het met de FGH Bank zeer slecht ging. Dat was tot daaraan toe, pas toen Van de Bilt hem via een onheuse constructie onderuit haalde raakte Leen Thijsse, in letterlijk een paar dagen tijd, alles wat hij in decennia had opgebouwd, kwijt. Zijn totale bezit, ook het Landgoed Caitwick, werd geveild.  Sindsdien vecht de berooide Leen Thijsse tegen deze bank en haar onbetrouwbare medewerkers.

HMr. Jan Vlug heeft inmiddels strafwettelijk aangifte gedaan tegen de FGH/Rabobank en met name directeur Roel van de Bilt en Winnemar van den Steenhoven. Zijn verhaal is inmiddels verfilmd en krijgt aandacht in the TV programma OPGELICHT op 21 september 2021.